Overweeg je lipfillers? Dan is het handig om te weten waar je aan toe bent. In deze blog beschrijven we dan ook een aantal voordelen van de vorm van het opvullen van de lippen. 

Meteen effect

In tegenstelling tot Botox, waar je drie of vier dagen moet wachten wil je het resultaat zien, zie je met fillers meteen resultaat. Net als bij Botox kunnen er na de behandeling blauwe plekken ontstaan. Ook kan een beurs gevoel of een zwellingen optreden. Maar je hebt wel meteen resultaat! Soms is je huid na de behandeling opgezwollen en ook de dagen na de behandeling moet je rekening houden met eventuele zwellingen, maar dit heeft geen effect op het eindresultaat. 

Geld

Een fillerbehandeling is echter niet goedkoop. Maar toch is geld ook één van de voordelen van de fillers. Met fillers krijg je veel voor je geld, het resultaat houdt namelijk lang aan. Mocht je niet tevreden zijn met het resultaat, dan kan je met behulp van een hyaluronidase behandeling in één keer ongedaan maken. De fillers worden dan opgelost en heb je er geen last meer van.

Goed voor de huid

Fillers zijn niet alleen goed voor het verminderen van bestaande rimpels, maar ook voor het voorkomen van toekomstige rimpels. Er wordt namelijk gezegd dat wanneer je fillers in je huid injecteert, ze het lichaam stimuleren om een bepaald stofje aan te maken die een huidverbeterend effect heeft. 

Niet permanent

Een ander voordeel van deze manier van lippen opvullen is dat de behandeling meteen terug gedraaid kan worden. Dit wordt gedaan met hetzelfde goedje als waarmee de fillers worden ingespoten. De fillers zijn al niet permanent. De meeste worden binnen de zes en achttien maanden afgebroken. Of dit een voordeel is? Daar zijn de meningen over verdeeld.