Een gepersonaliseerd shirt is iets dat veel mensen tegenwoordig steeds vaker gaan dragen. En niet alleen op bepaalde speciale gelegenheden maar ook in het dagelijks leven. En met goede reden! Dergelijke kleding is vaak uniek en voegt net dat beetje sfeer toe aan een feestelijke gelegenheid of je outfit. Er zijn dan ook steeds meer bedrijven waar het mogelijk is om kleding volledig naar eigen wens te laten bedrukken of borduren. Je kunt bijvoorbeeld sweaters laten bedrukken, polo’s, sportshirts en talloze accessoires. Afhankelijk van de site heb je meerdere opties wat betreft design en locatie van de print. Maar waarom doen mensen dit? We hebben drie redenen op een rijtje gezet.

Als cadeau voor vriendengroepen of evenementen

Op het moment dat je samen met vrienden een evenement organiseert, zoals een teamuitje of een vrijgezellenfeest is het een ideale mogelijkheid om het extra aan te kleden met speciale kleding. Bij de meeste aanbieders van gepersonaliseerde kleding word je vrijwel volledig vrijgelaten in de designs die je kunt aanleveren. Ga voor een eigen logo met een naam van ieder persoon of andere (ludieke) teksten.

Gepersonaliseerde bedrijfskleding

Als je een eigen bedrijf hebt wil je waarschijnlijk dat je personeel, of fans afhankelijk van het type bedrijf, gepersonaliseerde bedrijfskleding hebben. Dit creëert niet alleen een professionele uitstraling naar de buitenwereld, als je het goed aanpakt kun je hiermee enorm aan je eigen branding werken. Op het moment dat je een goede in-house designer hebt of het overlaat aan een ander bureau, kun je je bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Om je eigen merk te starten

Voor veel mensen is het tegenwoordig een droom om zelf een merk op te richten en merchandise te verkopen. Kleding is daar natuurlijk een belangrijk en relatief laagdrempelig voorbeeld van. Zoals eerder gezegd is het vaak niet duur om eenvoudige shirts in bulk in te kopen en deze laten bedrukken met jouw eigen ontwerp. Als je dit combineert met bijvoorbeeld een eigen webshop en een platform waar je het kunt promoten is het een mooie manier om je eigen merk en onderneming te starten.