We naderen het einde van het jaar 2020, de hoogste tijd dus om te kijken naar de verschillende trends die het laatste gedeelte van dit jaar en komend jaar een rol gaan spelen in het modelandschap. Er zijn al verschillende modeshows geweest die laten zien wat de ontwerpers van de haute couture en de confectiemerken voor ons in petto hebben. In deze blog brengen we je op de hoogte over de verschillende trends voor de komende tijd. Check it out.

Kleding van nu voor vrouwen

De kledingtrends van 2020-2021 voor vrouwen zien er zo uit:

 

  • Stoere kleding dames. Dat kleding voor vrouwen stoer kan zijn, dat wisten we al. Maar dat deze tegelijk ook zo chique kan zijn, dat is een trends waar je op moet letten dit seizoen. De kleding is netjes, stoer en kan prima voor op kantoor waar het wat casual mag, of andersoortig werk.

 

  • Oversized shoulders. Precies zoals het er in de jaren 80 uitzag, maar nu dan met een eigentijdse twist. 

 

  • We gaan zien dat er veel blokken van kleur in de kleding terugkomen. In het Engels noemen we dit color blocking, in je kleding zijn er dan verschillende gebieden aan te duiden die allemaal dezelfde kleur hebben. Dan heb je bijvoorbeeld drie verschillende blokken in je totale outfit. 

 

  • Ook zien we steeds vaker de riem weer terugkomen, dat was in de jaren 80 ook zo hip. 

 

  • Kennen we de ruit nog, die we in Engeland zoveel zien? Tegenwoordig is hij weer helemaal in. Ook voor vrouwen is dit een geliefd design. 

 

  • Heb je het snel koud? Dan is het fijn om te weten dat je gerust een vest mag dragen. Dit kledingstuk is namelijk helemaal in. 

 

  • Niet alleen de jaren 80 zijn een bron van inspiratie, ook de jaren 70 zijn dit. Je ziet het allemaal terug aan de grote zonnebrillen, suède, broeken en kragen.

 

Supertoffe trends waarmee jij je eigen outfit kunt samenstellen. Laat je hierdoor inspireren. 

 

Sieraden die erg leuk zijn voor vrouwen

Het kopen van een sieraad is erg persoonlijk. Daarom is het ook best een grote gok als je een sieraad voor iemand anders koopt. Niet alle sieraden passen bij een specifieke stijl. Ook zijn niet alle sieraden geschikt voor alle mensen. Je moet ook een beetje een bepaald type zijn voor bepaalde sieraden. Ook iemands huidskleur bepaalt welk sieraad het mooist staat. Heb je een lichte huidskleur, dan vallen donkere sieraden op, andersom zijn lichtere sieraden mooier op een meer donkere huid. Overigens is dit een kwestie van smaak, je moet het helemaal zelf weten wat je kiest. Sieraden zijn onder te verdelen in verschillende types, we denken aan: armbanden, kettingen, ringen en sieraden die je bijvoorbeeld op een kledingstuk kunt spelden. Ben je een beauty queen? Dan kun je een tiara dragen.