Het is hartstikke leuk om met een vriendengroep of sportclub een keer shirts te laten bedrukken. Het is goed voor het groepsgevoel en het ziet er vaak leuk uit. Om met een klein budget het maximale resultaat te halen geven we een aantal tips hoe je met een goede voorbereiding relatief goedkoop shirts kunt laten bedrukken. Zo heb je prachtige kleding tegen een goede prijs.

 

Houd het simpel

Het kan natuurlijk verleidelijk zijn om in je ontwerp heel enthousiast allerlei kleuren en patronen in je ontwerp toe te passen. Een kledingstuk biedt ook veel oppervlak om te kunnen vullen. Bij een klein budget (of een klein aantal shirts) is het raadzaam om een beperkt aantal kleuren te gebruiken en de bedrukking niet teveel te spreiden. Elke extra kleur vraagt om een nieuwe print en daardoor zullen de uiteindelijke kosten dus hoger uitvallen.

Nu hoeft dat zeker geen beperking te zijn: Gebruik je creativiteit! De meest bekende logo’s en leuzen zijn vaak eenvoudig en kort. Een of twee opdrukken zijn vaak veel effectiever, niemand gaat toch uitgebreid de teksten op je kleding lezen? Neem vooraf de tijd om goede slagzin of teamnaam te verzinnen. Een korte brainstorm sessie levert vaak al hele mooie ideeën op.

 

Eenmalig gebruik of vaker?

Ook het soort kleding wat je kiest is van invloed op de uiteindelijke kosten. Houd rekening met de frequentie dat het kledingstuk gedragen gaat worden. Voor een eenmalig vrijgezellenfeest kun je natuurlijk prima kiezen voor het basisshirt met een bijzondere opdruk. Zit je in de organisatie van een terugkerend evenement? Kies dan voor goede kwaliteit kleding, zo kun je ook de kosten spreiden over meerdere jaren of verschillende edities. Het verschil in kwaliteit tussen de goedkoopste en duurste optie is in het algemeen vrij groot.

 

Met een beetje voorbereiding kun je dus best goedkoop shirts laten bedrukken. Wil je meer tips of overweeg je om shirt te bedrukken? Bij t-shirts.nl hebben ze een groot assortiment en krijg je gratis een digitale proefdruk.