Ben je toe aan nieuwe sieraden, maar weet je niet zo goed welke kleur je moet kiezen? Juli Dans Jewels en wij helpen jou met kiezen. De expertise van Juli Dans Jewels gebruiken we om jou te adviseren in deze blog. De juiste kleur kiezen, hangt van verschillende factoren af.

Welke huidskleur heb je?

Je huidskleur is de basistoon voor alles. Het maakt niet uit welke kleren je draagt of welke sieraden je mee wilt matchen: je huidskleur verander je niet. Helaas is het nu eenmaal zo dat op sommige huidskleuren bepaalde kleuren erg wegvallen waardoor het niet verstandig is om sieraden in deze tint te nemen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een donkere huid. Donkere tinten of zwarte sieraden zullen wegvallen op deze huidskleur waardoor het zonde is om deze kleuren te dragen. Hetzelfde geldt voor mensen met een zeer lichte huidskleur die bijvoorbeeld lichte zalmkleurige sieraden willen gaan dragen. Ook hier vallen deze sieraden weg op de huidskleur. We praten bij huidskleur vaak over “ondertoon”, van koel naar warm. Heb jij een koele ondertoon, dan passen zilveren sieraden het beste bij jou. Bij warme ondertonen raden we gouden sieraden aan. Een neutrale ondertoon heeft geluk: hier passen namelijk de meeste kleuren op. 

Smaak

Natuurlijk hoeft je huidskleur en welke sieraden daar bij passen niet de enige criteria te zijn om kleur te kiezen. Ga vooral na wat jij mooi vindt! Persoonlijke smaak is leidend. Zwarte kleuren zijn vaak wat “stoerder” en rose-goud of licht-goude tinten worden vaak gezien als elegant. Bepaal zelf wat voor jou de ideale kleur is.

Seizoen

De natuur verkleurt per seizoen: in de zomer zijn de kleuren fel en in de winter somber. We raden aan om je sieraden hier op aan te passen, net zoals je doet met je kleren. In de zomer, met felle rokjes en sportieve kleding kom je veel sneller weg met extreem felle kleuren dan in de winter. Een donkere trui met fel roze armbanden en kettingen gaat natuurlijk niet samen.