Er is heel wat keuze als we kijken naar de verschillende opties bij het kopen van een leren jas. Er zijn wel een aantal type jassen die populair zijn. We nemen het met je door. Het is ook relaxt om de andere blogs van ons te checken. Zo weet je zeker dat je altijd op de hoogte bent van sieraden en design van nu. Leren jas heren kopen? Dan moet je echt even snel verder lezen. 

Racer jacked 

Naast het leger en sportkleding is een van de grootste invloeden van de mannenmode de autowereld – autorijschoenen, jeans met geribde knieën, enzovoort. Breng deze twee samen en verpak ze in leer en je hebt het racerjack.

Bij hun thuiskomst uit de Tweede Wereldoorlog kregen veel soldaten de kriebels om vooroorlogse motorfietsen op te knappen en ermee te racen tussen plaatselijke pubs en cafés, waardoor de behoefte ontstond aan een gestroomlijnd, minimalistisch leren racejack. Zware paardenhuid en een sterke hoofdrits werden geacht voldoende bescherming te bieden voor de jonge racers, en tegen de jaren 1960 was de stijl, ook bekend als de ‘Cafe Racer’, mainstream geworden.

Vluchtjas

Zoals de naam al doet vermoeden, is het pilotenjack oorspronkelijk ontworpen voor piloten. Het jack was volumineus en had een voering van omgekeerd lam voor de warmte. Vandaag is het een opvallend investeringsstuk voor zowel piloten als stijlvolle burgers.

Om in meerdere opzichten koel te blijven, moet je niet overdrijven met laagjes. Houd het simpel en eigentijds met een effen broek en een licht breisel of T-shirt. Als je bang bent dat je eruitziet alsof je op weg bent naar een verkleedfeestje met Blitz-thema, probeer dan een model zonder schaapsvachtkraag. Dat komt in de buurt van wat Harrison Ford droeg als Indiana Jones. 

Faux leren jacks

Ondanks al zijn cool cred is een echt leren jack niet het meest diervriendelijk. Dus als je hartstochtelijk veganist bent, maar toch die faalveilige rockstar vibe wilt uitstralen, dan is een faux leren jasje een optie. Kunstleer heeft de oneerlijke, maar niet geheel onterechte reputatie, dat het er goedkoop en glanzend uitziet. Het is dus zaak om het eerst in de winkel te proberen en met je eigen ogen te zien hoe het jasje eruitziet, in plaats van het online te kopen. Het gaat ook niet zo lang mee als echt leder en is dunner, wat kan werken als je de stijl gewoon wilt uitproberen of voor een slankere pasvorm dan dik echt leder dat de drager soms kan verdrinken.