Zelf je merchandise maken is een goed idee. In deze tekst vertellen we je waarom dat zo is. Lees snel verder en laat je vooral lekker inspireren. 

Maak je merch

Het uitdelen van merch is een gemakkelijke en kosteneffectieve manier om ervoor te zorgen dat je klanten elke dag met je merk in contact komen. Dit zal zeer efficiënt zijn in het bevorderen van naamsbekendheid en positieve merkassociatie.

Branding is een van de belangrijkste marketinginstrumenten die een bedrijf heeft. Een goede branding in het bijzonder, vormt een afdruk in de hoofden van de klanten, waardoor ze iets memorabels en bekends hebben om naar uit te kijken wanneer ze de markt afspeuren. In feite is het een van de meest effectieve manieren om te communiceren wie je bent en waar je bedrijf om draait.

 

Het ontwikkelen van je merk van een eenvoudig zwart-wit logo tot een bekende naam die de consument aanspreekt, kost tijd en veel inspanning. Het aanbieden van merkartikelen en promotionele producten aan je klanten is een effectieve manier om dit te doen.

Branded merchandise is ongelooflijk belangrijk, vooral voor relatief nieuwe merken die hun identiteit willen vergroten en hun klantenbestand willen laten groeien. 

Naamsbekendheid en positieve merkassociatie

Het uitdelen van merkartikelen is alleen de moeite waard als de producten die je uitdeelt een toegevoegde waarde hebben voor het leven van je klanten. Als je bijvoorbeeld van plan bent om alleen visitekaartjes weg te geven, moet je dat waarschijnlijk heroverwegen. Bied in plaats daarvan producten aan waarvan je zeker weet dat je klanten ze zullen gebruiken, zoals paraplu’s, T-shirts en flash drives met merknaam. Dergelijke artikelen zijn veel waardevoller dan dat visitekaartje en zullen waarschijnlijk enthousiaster ontvangen worden.

Wanneer dergelijke klanten je merknaam en logo terugzien, zullen ze het associëren met de unieke en nuttige merch die ze van je hebben ontvangen. Dit is een psychologisch fenomeen dat positieve merkassociatie wordt genoemd en dat een van de doelen van marketing is.