Wie is er niet groot mee geworden: LEGO! Met de kleine bouwsteentjes raakt je kind niet uitgespeeld, er is altijd weer iets nieuws mee te bouwen – en misschien vind je het zelf ook stiekem wel leuk om mee te bouwen aan een kasteel of vliegtuig van LEGO ;).

Afgelopen week vonden wij iets nieuws van LEGO: het LEGO horloge. Een leuke en originele manier om je kind gewend te maken met tijd en te leren klokkijken.

Hoe leren kinderen klokkijken?

Kinderen doen er doorgaans enkele jaren over voordat ze goed klok kunnen kijken. Ze moeten eerst besef van tijd krijgen, waarna ze stapsgewijs leren klokkijken. Dit proces begint al in groep 1 van de basisschool en duurt tot en met groep 5.

In groep 1 leren maken kinderen kennis met de seizoenen en de dagen van de week, in groep 2 leren ze dagdelen en tijdsaanduidingen, in groep 3 hele en halve uren, in groep 4 kwartieren en in groep 5 minuten en seconden. Om dit proces te versnellen wordt aangeraden om kinderen vroeg een horloge te geven. Het maakt ze vroeg vertrouwd met en geïnteresseerd in tijd en klokkijken.

Je eigen horloge maken met LEGO

Met een LEGO horloge maak je het horloge van je kind geheel naar zijn of haar smaak. Het is namelijk mogelijk om stijlen, onderdelen en kleuren te wisselen. Of je kind nu fan is van Star Wars, van superhelden, van de politie of van de Ninjago of LEGO Friends reeks; LEGO horloges zijn in vele varianten beschikbaar.

Koop het horloge dat je kind leuk vindt en het kan zijn ogen er niet meer van af houden. Een leuke manier om kennis te maken met klokkijken én het lezen van de tijd sneller onder de knie te krijgen.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van het leuke LEGO horloge uit de webshop van Olgo.nl, waaronder het Superman-, Batman-, Ninja Kai-, Darth Vader-, brandweer- en politiehorloge.

horloge van lego